Lucia kandidat nummer 9 har en trasig dator.

Idag är jag ledsen, min älskade dator är trasig. Dator som jag fick i studentpresent och det är ju inte länge sen kan man ju säga. Fan har inte säkerhetskopierat mina bilder eller mina arbeten, så jag är förkrossad. Det värsta är att jag inte kan förstå hur den kan ha gott sönder. Jag 'är alltid otroligt försiktig med mina söta små teknikprylar så nej, de finns inte en chans att de kan gå sönder. Men när jag kom hem i söndags efter jobbet och skulle starta min dator så funka den bara inte. Det enda hopp jag får från den är iaf att det lyser en yttepytte liten lampa på den. Så nu sitter jag bara och väntar på att ASUS ska komma och hämta den, sen får vi se om jag får en ny eller om dom kan laga den. Troligtvis så är det moderkortet som har gått sönder´, men jag har ju varit så försiktig så jag förstår inte. Men jag hoppas att den går att laga och att allt går att sparas på den.

http://www.aftonbladet.se/temafotofilm/article6006409.ab Trist att man inte såg det här innan så kanske jag hade funderat på att lägga över allt från min dator till min externa hårddisk. men icke.

Har inte skivit i bloggen pågrund utav att datan varit trasig, men nu så sitter jag på mammas dator, inte lika kul men så är det,.


Ska kanske berätta hur det gick igår på Lucia intervjun. 
Kan ju säga att jag var otroligt nervös, mer nervös nu än första gången. När vi alla var där så skulle vi ta ett gruppfotografi. Vet inte ännu hur det blev, eller har ju sett ett fotografi på nätet det ser ut så här. Och jag ler, med tänder, haha va fan!!! men men.

 



Sedan så gick jag in på intervju för tidningen, och jag har ingen anning om hur det blev, är supernervös för det och allt annat. Känns som om jag var för allvarlig, skulle bara varit mig själv istället och släppa loss men var för nervös för att göra det så allt blev döseriöst istället. Haha.

Sedan så gick jag in i ett annat rum där jag skulle bli intervjuad och skulle sjunga för webben. Det va det värsta rummet av de alla tyckte jag. När jag hade svarat på frågorna så var det dags att börja sjunga. och det gick verkligen inte. Visst det var frivilligt om man ville sjunga eller inte, men jag ville verkligen tror mer att det är en fördel om man sjunger även fast man inte är så bra på det, då har man i alla fall visat att man vill. ;)

Men som sagt så gick det inte, jag var super nervös och spänd, höll på att svimma, fick lixom inget blod i mina armar och ben. Han som filma sa åt mig att släppa loss lite skaka lite på armar och ben så att de skulle få blod i sig, jag gjorde det ställde mig lite stadigare och försökte men det gick inte. Så jag fråga om det var okej att gå ut och sjunga upp lite, så jag gjorde det. När jag kände mig färdig så sprang jag tillbaka in i rummet, ställde mig framför kameran och sjöng. Haha.

De tyckte det lät bra, det kändes skönt att höra. Har aldrig någonsin sjungt förut ju. så ja då var det överstökat. skönt :)

Sedan så var det porträtt fotografering kvar. Det gick sådär tycker jag. men nu får det bli som det blir, det fanns mycket jag ville ändra men man får ta det som det kommer och se det som en rolig grej:) För det är det verkligen och jag har jätte kul med tjejerna där så ja det kan ju inte bli bättre. :)

Imorse så kom tidningen (Folket) med en bild på oss på framsidan har inte sett den än, men får se om mamma köper den idag.

Sedan på torsdag så börjar röstningen. Så rösta på mig, Lucia kanditat nummer 9!! ;)


P.S tror att jag är allergisk mot ägg, åt ägg i morse och det kliar fortfarande på halsen. trist!




Lucia 2009?!!!

Igår så var jag på Luciauttagning i Eskilstuna, Min underbara mamma hade anmält mig<3

Jag var ju såklart sjukt nervös, har aldrig sjungit inför folk förut så det var otroligt nervöst måste jag säga. Eftersom vi alla skulle välja en låt att sjunga inför juryn. Jag valde Natten går tunga fjät, vilket är en riktigt luciasång. Vi var 15 tjejer som hade blivit uttagna men bara 13 kom till uttagningen av dessa så skulle 9 stycken väljas ut till den stora Lucia röstningen.

När jag kom till hotellet vi skulle ha uttagningen på så börja jag genast prata med en söt tjej vid namn Josefin, när vi sedan kom till de rum vi skulle mötas så satt det redan en massa gulliga tjejer där så vi slog oss ner och börja prata med resten av tjejerna. Det var jätte trevligt. Jag var nervös innan men när jag sedan hörde att alla de andra tjejerna gick i kör, hade sjungt hela sina liv, hade band och ja var otroligt musikaliska så blev jag ännu mer nervös särsklit inför sången, för jag vet med mig sen tidigare att jag inte sjunger bra, visserligen så fick jag höra det för typ 7 år sedan ungefär men det har gjort att jag aldrig sjungt inför någon sen dess. Så shit!!!

Jag var sist på listan och kände att nee det var inge bra för nerverna men ja jag försökte lunga ner mig. Tog ett glas vatten och åt lite godis de bjöd på. När det sedan var min tur gick jag in i ett konferansrum och möttes av en jury som bestod av sex stycken högt uppsatta människor från näringslivet. Jag berätta lite om mig själv hur gammal jag var och vad jag höll på med, jag berätta att jag jobbar på Mcdonalds, går som lärling hos en snickare och att jag har ett företag som säljer tshirts och såvidare. Sen svara jag på lite frågor och sedan var det dags att börja sjunga.

Jag börja, kom av mig, börja om och sedan var jag klar. Och de sa att jag sjöng bra, det kändees hur skönt som helst att höra något sånt. Nu törs jag börja sjunga igen :)

Sedan så satt vi en timme och vänta på att de skulle välja ut 9 stycken. Då satt vi och prata om all möjligt, skämta ´åt godis och försökte få nerverna att må bra igen, haha. När de sedan kom ut så fick vi ett varsitt kuvert som vi fick öppna där eller hemma. Jag öppna mitt där tillsammans med några tjejer. Och jag kom med :D.

Blev verkligen hur glad som helst när jag läste Grattis högst upp på brevet med stora bokstäver. Så nu är det bara att börja tagga tills på måndag när det blir fotografering och intervju. :)

När jag kom ut så satt mamma i bilen och när jag berätta det så blev hon ju såklart jätte stolt, det var kul att berätta för henne först. Du är bäst mamma. Älskar dig<3




Har haft flyt idag känner jag. ;) - Onsdag.

I onsdags så var jag i Västerås stad hela dagen, jag köpte ett par vinterskor, ett par örhängen, ett linne som jag kanske ska lämna tillbaka för jag har kännt att materialet lätt blir nopprigt, och för dem som känner mig så vet ni att jag avskyr noppriga kläder. Men det var synd för linnet var riktigt snyggt. Sedan så köpte jag ett stickad jätte mysig tröja och en handväska.

När jag gått ett tag på stan, så ringde det en glad Linn och fråga om jag ville komma förbi och ta en fika med henne och hennes två vänner Antonia och Madde, jag tveka en stund för jag kände att jag hade ett pressat tidsschema men ja valde tillslut att hänga med. Jag mötte dom vid Café stugan och beställde en hallon smoothie. Det var otroligt trevligt, tack för det tjejer. :)

Sedan när jag var på väg till gymmet så mötte jag en kille som ville erbjuda mig jobb, han tyckte att när tidigare stod och prata med killen på tele2 såg så glad och öppen ut. Och att det var precis en sådan tjej de behövde till företaget. Han fråga om jag ville ta en fika en timme senare så att han kunde gå igenom lite material och berätta om företaget. Jag tyckte det lät otroligt intressant, för han berätta att man kunde ha det här jobbet på sidan av ett heltidsjobb om man nu hade det och så vidare, det lät toppen tyckte jag.

En timme senare så träffades vi på waynes coffe house i sigma, jag tog ännu en hallom smoothie men denna var godare än den på café stugan måste jag erkänna. Den på waynes var lite starkare och smaka inte lika mycket grädde/glass som var i den på stugan. Så waynes vinner på smoothie. Han börja prata om lite historia om företaget och bla bla,. det lät intressant och att konceptet gick ut på att man hade ett litet företag i ett stort företag i princip. Ha nice tänkte jag. Sedan ungefär 20 minuter in i samtalet och han hade forfarande inte sagt namnet på företaget så börja jag förstå att det handla om ett pyramidspel.

Företaget heter Amway och för er som inte vet vad det är så gå inte med i det, det är lurendrejeri fast det låter som om man kan bli ekonomisk oberonde och att allt är som guld på gröna ängar i företaget men långt ifrån. Företaget kräver att man köper deras produkter, går på deras konferanser som kostar, och att man till och med betalar för att vara med i skiten. Så det blir mycket pengar han sa att man ungefär lägger ut 30 000 om året, men att man såklart får tillbaka mer av det när man jobbar. men nee du lilla gubben så lätt är det inte, eftersom många vet va det är för skit så vill inte många vara med  i det så det är inte lätt att få igen så mycket pengar kan ja säga. haha Fan vilket knäppt företag. Nee kiss my ass, Amway det går ja inte på.

Sedan fick jag iaf bättre pris på comviq kompis idag vid tele2 båset på stan, eller ja comviq student heter det och är för de upp till 25 år. Det är ett abonnemang men man betalar endast 199 kronor i uppningsavgift. Sedan så betalar man 19 kronor i månaden och får ringa för 75 kronor. Plus att det blir mycket billigare till andra abonemang och man får även 3000 gratis sms i månaden. Så det rekomenderar jag skarpt.<3

När jag sedan kom till tågstatioen vid 20:00 så fick jag se att de första tåg som gick efter det gick vid 21:30 och till råga på det så var det försenat till 22:08 men men, jag tillbringa tiden till att prata i telefon och studera alla uteliggare som hade okuperat tågstatioen, "läskigt".






På morgonen när jag gick till tåget så låg det ett träd över vägen.




Tur att jag hade mina klättrar skor.




Smoothie med Madde, Antonia och världens härligaste Linn<3

In till Eskilstuna.



Wish me luck. <3
Hörs ikväll. puss*

Min dag idag o så.

Igår fick jag en halvtimmes ansiktsmassage av mamma, det var super duper skönt. :) Ska försöka tigga till mig lite idag igen. Jag älskar massage. Sedan så gick jag faktsikt och la mig väldigt tidigt igår så var ganska pigg imorse. Imorgon så blir det renovering eller stan, vet inte ännu hur det blir med det, väntar på att FRedde ska ringa. Om det blir stan så ska jag köpa hårfärg och skor. Ska även försöka hitta ett par jeansleggings som ja ska ha i helgen och på torsdag ;) På fredag så blir det avskedsfest för Malin somn ska flytta till Enköping det är inte speciellt långt dit men det känns ändå lite tråkigt. Så då ska tjejerna träffas och festa lite. :) Ska bli kul!
Sedan så får vi se vad som händer för spontant på lördagen, ska i alla fall jobba då.

Fredde ringde nyss och berätta att jag kan komma på måndag nästa vecka, så det känns skönt att få vara ledig imorgon ska ju på stan ;) haha.






Ska kolla lite på tv nu och vänta på ett efterlängtat samtal, men tror tyvärr inte att det kommer . Ha det fint. Puss*


Renovering Dag 4.

Idag så åkte jag med Kalle till AB Karl Hedin (Brädgården), där vi köpte jätte långa brädor och jag fick även nya sågblad till min tigersåg,. :) Jag fick även låna Kalles såg istället den var betydligt mycket lättare så det gick lätt att såga ner väggen idag, så nu är jag klar med det :D känns super härligt. Sedan så hann jag med att riva ner takat och hann även göra upp en plan på hur jag ska göra med taket som just nu är ojämnt. Så jag ska kolla med Fredde om det är okej att göra så som jag tänkt, att istället för ett "böjt" tak så ska det bli ett vanligt vågrätt tak där det är ojämnt. Det blir både lättare och ser snyggare ut.

Har idag även kännt av träningsvärk och särskilt i mina handleder dom gör jätte ont. Hittintills så har jag jobbat
8 + 7 + 5 + 6 = 26 timmar på fyra dagar.





Så här såg det ut när ja börja idag.




Såga lite.




Hitta ett litet ljus.




Så här skräpigt blev det när jag rev ner resten av väggen.




Sedan så rev jag ner taket.




En lapp till Fredde med frågor och lite planering. :)




Klar :)

Renovering Dag 3.

Fick ett väldigt trevligt samtal idag, men kan inte berätta mer förens om några dagar, sedan så fick jag även två nästan lika trevliga mail i helgen. :)

Idag så känner jag mig väldigt hes och hostar, känns som om jag fått sågspån i hela halsen. Allt jag ser funderar jag på hur jag lättast ska kunna riva det. Och jag är fortarande inte klar med väggen.

Hann inte så långt idag innan jag kände mig lite snurrig, så jag gick in och la mig i soffan ett tag och tog det lungt. Sedan när det blev bättre så gick jag ut, fast besluten om att få ner den där nedrans väggen. Men det fick jag inte, men jag kom ju i alla fall en bit på vägen. Men jag tycker det är otroligt svårt att stå med den där tunga tigersågen och såga över min huvudhöjd, samtidigt som jag inte har så bra balans och står och försöker balansera på stegen. Känns ganska farligt. Men imorgon så har Kalle, en annan snickare sagt att jag kan få låna en tigersåg han har som inte alls väger lika mycket som den jag använder nu. :) IMorgon så ska jag bli klar med rivningen hade jag tänkt.




Idag så har jag rivit ner halva taket.




Så här såg väggen ut i morse när jag börja.







Tog en paus på studsmattan :)




Tillslut så fick jag bort en del, så att det såg ut såhär. Svårare sen när väggen sitter så högt upp. :)




Rev upp en planka.

 

Och hitta mosade myror.







Och en snögubbe.




Japp den här biten spara jag tills imorgon. Då jädrans ska den ner!

Nu ska jag ta ett långtbubbelbad och sen ska jag sova.
Gonatt alla, Puss*


Helgen.



Ja en helg, är en helg kan inte säga så mycket mer. Im confused.
Bilderna tog jag i alla fall i sommras i en av mina favorit städer, Norrköping<3





















































Caroline.



I am happy.

Idol 2009.

Nej idag så sågar jag juryn i Idol totalt, Tove Styrke var ju helt underbar idag, får nästan erkänna att jag avundas hennes fina hår, hennes röst och hennes mystiska blick. Nee jag gillar henne skarpt.

Ne nu säger jag Hare nice som Tove säger och hoppas att det går bra för henne ikväll.

Ska jobba tidigt imorgon så ikväll blir det inget mer inlägg.
Pusshejs*


Renovering Dag 2.

Idag så klev jag upp vid 05:10 jätte tidigt och kände mig inte alls motiverad för jag gick och la mig jätte sent kvällen innan. så fick sova cirka 4 timmar.  :) Men sen när jag kom fram och såg huset så blev jag motiverad igen. Det är riktigt tungt men som sagt så är det samtidigt väldigt kul. Har inte fått ner väggen helt och hållet ännu, men den är påväg ner. Fredrik kom och körde lite med en sticksåg så att det blev lite hål i väggen, så att det skulle bli lättare att dra ner plankorna. Sedan så fick jag en TIGERSÅG :) var lite osäker till att använda den men jag gjorde det och jag har fortfarande alla fingrar och tår kvar :) peppar, peppar.

Sedan så bröt jag upp taket och där hitta jag en häftig plasch som var fastspikad på en skiva och även en låda som stod på "vinden" men den ska jag utforska på måndag hade jag tänkt :)





Så här såg det ut när jag börja idag.




Sedan efter att Fredrik gjort lite hål och jag har slitit bort plankorna så såg det ut såhär.








Sedan var det dags för mig att gå loss med den här.




Så då blev det så här fint. :)




Sen tog jag en liten paus.




Morgonens första lass med brädor.








Yxa.









Opps, sågbladet blev lite knasigt. Så det gick inte att såga något mera.




Så istället så tog jag en tupplur på studsmattan. Det var härligt att ligga ett tag i solen.




GUL.




En häftig plansch jag hitta i taket. Riktigt gammal, det var lite spännande.








Gammal glasruta.



Puss hejs*





Höst.




Bilderna tog jag hösten 2008.














En tur till Västerås.

Idag ska jag snart till Västerås ska på körlektion på Dennis trafikskola. Sen ska jag kolla om jag hittar några snygga stövlar till i vinter och sen ska jag gå till gymmet (Njoy) och träna i en timme blir det nog. Ska köra lite mage, rumpa och rygg. Kommer ha massor av träningsvärk imorgon när jag ska fortsätta renovera men det är det värt.

Sedan ikväll så ska jag träffa elin, vi ska kolla på Dagens man med Carolina Gynning ;) . En av Elins klasskompisar är med där. Sen så blir det lite film kanske vad vet jag. Vi får se.


Ska fixa mig nu men vi hörs ikväll.

Puss*

Renovering: Dag 1 i Bilder.




FÖRE BILD. Ser otroligt omodernt ut just nu.
























Fredrik i bakgrunden som stänger av elen.








Så här såg garderoben ut innan jag börja riva, har tagit bort dörrarna bara.




Sedan så såg det ut så här när jag tagit bort hyllorna och väggarna.




Sen fick jag såga lite och sedan ryckte jag bort hela stommen till garderoben.




Och då blev det så här fint. Efter det här så gick jag upp och åt och när jag kom tillbaka så gick jag
lös på skivorna som satt uppe med cirka 100 spikar. Och efter tio minuter så såg det ut så här.
(kolla bilden nedanför.)




Aha ännu mer skit material som sitter uppe med ännu 100 spikar, kul! eller inte.




Idag har jag lärt mig att förr i tiden så tog man vad man hade när man skulle sätta upp en vägg,
haha shit! kolla bara vilken blandning och allt det här sitter på samma nivå. Det är någon som
bara har tagit allt den hade och spikat upp en vägg av det. Helt otroligt!

Och helt otroligt jobbigt om jag får säga det, inte ett lätt första projekt känner jag. 

Och det är inte slut här...



Aha ännu ett lager tänkte jag när jag fick bort "pusslet" som någon satt upp som vägg.




Stötte även på lite av materialet asbest, ett material som sedan länge varit förbjudet i sverige
 men eftersom det är en gammal byggnad så kan man stöta på sådant. Om man bryter i asbest och
får in det i lungorna så kan det orsaka stora skador. FARLIGT.




Sen tog jag en liten paus.




MIna brallor <3




Med företagstryck :)



När jag sedan fortsatte så hitta jag en dörr bakom den femte väggen. Jippi. och ännu mer "pussel".




Sedan kom det ännu mer efter den väggen, och efter denna är det en plåtvägg så när jag kom hit
så var klockan kvart över 5 så min dag hade varit riktig lång då så jag tog o sluta för dagen.




Lite skräp jag fick ihop idag.

Har haft en underbar dag men den var otroligt slitig. Men jag gilla det! :) Och jag är otroligt stolt över mig själv att jag rivit allt detta på egen hand. För det var tungt. :)
Ha det fint alla.

Puss*

Renovering: Dag 1.

Idag så gick jag upp vid 05:20, åt frukost och sen var det bara att åka.

Jag mötte Fredrik vid brädgården, jag fick testa lite olika snickarbyxor, men valde till slut en par likadana som Fredde såklart. Hade tänkt att önska mig ett par i julklapp men det behövs inte längre. :) Så tack så jätte mycket för det! :) Jag fick även en tröja och ett par handskar. Sen tryckte vi även hans företags logga på byxorna så att jag skulle få känna mig som en äkta snickare :)

Sedan så åkte vi hem till honom och det gamla poolhuset. Han visade mig lite verktyg, han gav mig ett par hörlurar, en hammare och en kofot. Och med de verktygen skulle jag komma igenom garderoben och väggen bakom den.

Just nu är rummen i otroligt dåligt skick, det är gammalt och omodernt. Så det känns skönt att jag kommer att få byta ut allt innan jag inreder. För dom som inte vet så ska jag renovera poolhuset och göra om det till en gäst/tonårsrum för mina kusinsbarn. Detta är mitt första projekt så jag är lite nervös, men som sagt dag 1 i renoveringen gick ju bra. :D

Vad har jag gjort idag?

-
Idag så har jag bara hunnit med rivningen och är tyvärr inte ens klar med den ännu. Pågrund utav att jag stötte på otroligt många olika lager i väggen bakom garderoben. Så det tog längre tid än vad jag beräkna, just nu är jag på det femte lagret i väggen och bakom det sitter en plåtvägg. Jag säger bara TOPPEN! Vet inte hur jag ska få bort den ännu. Men på torsdag så kommer nog Fredrik hjälpa mig om han är hemma då, för då kommer väggen rycka med en tigersåg. Är lättare så, men eftersom jag är hemskt klumpig så vill ´jag inte använda "farliga" verktyg ännu. :)






Tidig morgon.

Fan va tidigt det är! Hade inte tänkt mig att man skulle vara så här trött, men det är man. Jag är på riktigt bra humör i alla fall. Men ska gå och äte frukost nu.

Ha en fin dag alla.

Puss*


Gonatt.

Har ikväll varit ute och gått på en lång promenad med mamma och vovven Micha. Det var jätte skönt att andas den rena höstluften, prata med mamma och bara gå runt i min stora dunjacka och frysa lite om näsan och tårna. Sen när jag kom hem blev det hollywood fruar. Det känns tråkigt att det var det sista avsnittet idag, kommer sakna att störa mig på Maria som inte bara pratar otroligt segt utan är helt seg i bollen också, helt otroligt att man kan vara så seg. Jag fattar inte. Och sen den "lyxprostituerade" Anna som helt enkelt är ond rakt igenom, ond och åter bara ond men på ett skönt sett, det är hat kärlek till henne helt enkelt. Saknar programmet redan, får hoppas att 5an sätter in Big Brother snart igen så att jag har något bra att kolla på, för det är nog mitt favorit program näst efter hollywood fruar ;P haha.

Och nu ska jag gå och lägga mig men tror inte att jag kan somna för jag är otroligt uppspelt för att få börja med renoveringen imorgon. :)

Men gonatt om det är någon som läser det här ;)

Puss*


Imorgon börjar jag snickra!

Igår var jag hos min kusin Fredrik, vi bestämde att jag ska börja på hans poolhus imorgon och jag kan knappt bärga mig. Det kommer bli jätte kul :)

Vi gick in och tog lite mått, väggarna är 6,3 x 2,8 meter och sedan är det lite mer än två meter i takhöjd. Så det är ett perfekt ställe att börja renovera på. Tror jag kommer lära mig enormt mycket eftersom jag måste börja om helt från början med rummet, allt är gammalt och måste bytas ut. Fredrik är snickare så det kommer nog hjälpa lite för då har man någon att fråga om hjälp.

När jag är klar med det här så kommer jag veta det mesta om renovering, och är på så sätt ett steg närmare min dröm. Min dröm om att starta eget på att köpa hus, renovera och sälja dom med vinst.

Jag har faktiskt många snickare i min familj, bland annat min kusin då, sen min pappa och min morfar.
Men jag tror jag blivit mest inspirerad av morfar, han lever tyvärr inte längre men när han gjorde det var han min bästa vän och jag hängde alltid med honom när han var i sin snickarboden. Jag älska att känna lukten av nysågat trä och sitta och spika ihop små båtar. Jag älskar det fortfarande så jag tror att jag äntligen har hittat min grej, men nu inte längre med små båtar utan ja gillar större projekt.

Vi får se hur det går imorgon då, för då ska allt gammalt rivas. Ska möta Fredrik klockan 06:45 på brädgården, jag ska kolla på lite material och jag ska även få ett par riktiga snickarbrallor :D Jag är överlycklig!



Puss*


P.S Jag ska försöka hinna klart innan den sista januari. Fredrik har sagt att han blir riktigt imponerad om jag klarar det till dess, och det är ju inte helt fel om en liten tjej som jag kan imponera på en proffessionell snickare som han. Heja mig!! ;)


Blogg fan!

Har hållit på med designen på bloggen sen klockan 20:00 igår och nu är klockan 02:56 och jag har fortfarande inte kunnat få profil bilden att se bra ut. Fan! men nu ger jag mig för idag. Får se om jag kan fixa det där imorn.

Imorn blir det i alla fall att jag går till gymmet först sen ska jag till körskolan, sen får vi se om jag orkar fixa profilbilden eller om jag tar bort den helt. ;)

Gonatt pussar *

RSS 2.0