Skype my friend Skype.

Har äntligen upptäckt alla fördelar med Skype, så har skaffat ett konto och ägnat hela eftermiddagen och kvällen åt att prata med mina kära vänner. Kändes hur skönt som helst att prata av sig lite om Oslo, jobbsökandet och gamla minnen. Och även höra hur dem hade haft det under de här två veckorna. Saknar er så mycket ska ni veta alla ni där hemma i Sverige. <3

                                                   


Dubbelbokning och äntligen jobb, eller?

Idag när jag vakna så ringde det en jättetrevlig tjej från klädbutiken på Karl Johan och fråga om det gick bra om jag kom på intervju vid 14:00 istället för 12:00. Fan tänkte jag och visste att jag redan hade bokat med klädbutiken Zara vid den tiden. Så jag var ärlig och sa att jag hade möte med chefen på Zara då. Så hon sa att butikschefen på den här butiken skulle höra av sig så fort hon hade en tid ledig i veckan. På en gång när jag hade lagt på så kände jag att det där var jävligt dumt gjort, för det kanske fanns en chans där. Så jag ringde upp åtskilliga gånger för att fixa det men jag fixa det inte tyvärr.  Så jag kände att det var kört.

Men jag fick i alla fall jobbet på klädbutiken Zara, grymt jobbat, japp verkligen!

Efter Zara besöket så kände jag att jag bara var tvungen att slinka in i klädbutiken på Karl Johan och kolla om butikchefen var där. Och turen hade jag att hon var där och kände att eftersom jag verkligen ansträngde mig för att få en intervju just idag så gav hon mig en. Och så sjukt trevlig som hon var så känner jag att jag hellre jobbar där, plus att det är bara 10 minuters gång från min lägenhet. Så visst nu har jag jobb på en grymt företag och inte bara det utan jag fick chansen att få hamna på den finaste avdelningen på Zara så jag har verkligen haft flyt. Men det är så sjukt stort där ca 50 stycken anställda och hur mycket sammanhållning och så blir det där då, jo typ ingenting plus att det ligger 18 minuters spårvagn ifrån mig. Så jag känner nu att jag verkligen vill ha det här jobbet på Karl Johan istället så jag håller tummarna att jag får det jobbet istället. Skulle bli ännu mer överlycklig än vad jag redan är.


Jag har vind i mitt segel just nu.

Vaknade imorse av att solen sken in genom takfönstret, blev så där alldeles varmt och skönt i sängen som jag gillar. Så jag bestämde mig för att ligga kvar ett tag och dagdrömma lite, skulle ändå bara ägna dagen åt att söka jobb. Måste ha somnat till för jag vaknade någon timma senare av att mobilen ringde, hade ett ganska dåligt samvete av att halva dagen redan hade gått och inga jobb hade jag sökt.

Men det var en norsk kvinna i telefon, från en klädesbutik som ligger på storshopping gatan Karl Johan som ringde. Självklart blev jag glad när hon fråga om jag fortfarande var intresserad av tjänsten jag sökt några dagar tidigare då jag var in och lämna mitt CV. Så det blev bestämt att jag ska på intervju imorgon klockan 12:00. Mitt dåliga samvete blev ju inte sämre av att jag fick ett till samtal någon timma senare, utan snarare så kände jag att sovmorgonen blev hyfsat lyckad. Samtal nummer 2 var näst intill ännu skönare.

Det var en svensk kille som ringde och gjorde min morgon ännu härligare då han kom från klädesbutiken Zara och ville att jag skulle dyka upp imorgon på ett samtal vid 14:00. Förra veckan i torsdags så var jag nämligen på en gruppintervju där och fick då höra att det är närmare 100 stycken tjejer och killar som kommer in med CV:n varje dag. Så jag var glad att jag bara fick komma dit ens när det är så hög konkurens.

Att jag sedan får komma ytligare en gång gör mig överlycklig. Håller tummarna för mig själv imorgon. Känner verkligen att jag har vind i mitt segel just nu. Har sökt jobb i ca 3 dagar då några timmar per dag, på dessa 2 veckor så jag har verkligen inte varit effektiv men jag känner att det är dags snart att jag får ett jobb, för just nu har jag väldigt många trådar att dra i. Har struntat i att skicka runt Cv:n på internet utan har istället gått runt och träffa personalansvariga i varje butik, kan verkligen rekommendera det. För då kan man visa vem man är mycket lättare än att över internet. Så snart så har jag ett jobb, kommer bli helt underbart.

På kvällen sen så kommer världens bästa hem och ger mig en stor jättefin rosbukett med ett kort där det stod, Bara för att jag Älskar dig så mycket. Hur gullig som helst. Han är verkligen guld värd. Så det blev en grym dag även fast jag dagdrömde bort det mesta av den.


Var är det jag ser här då.

Läste nyss på Expressen.se att gummistöveln börjar bli riktigt stor i Sverige och inte bara i Norge som jag först trodde, men tillskillnad från Sverige så har gummistöveln varit på tapeten här väldigt länge. I Sverige så är gummistöveln populär både på catwalken och på gator och torg. Jag tycker verkligen att Svenne Banan borde haka på trenden för fyfan vad praktiskt det är. Och om man har rätt stil till så kan det bli riktigt snyggt också.

Tycker att ni borde satsa på ett par Hunters eller Ilse Jacobsen, visst dyrt men jag tycker inte att det funkar lika bra med ett par från Din sko eller något likande. Nej det snyggaste är om gummistöveln är lite högre och har snörning. Såg ett riktigt par snygga Ilse Jacobsen på stan, bruna och höga med snörning. Dom står högst upp på min skoshopping lista just nu faktiskt.


Jag är den enda som inte traskar runt i gummistövlar.

Jag har insett att modet här i Norge är lite annorlunda mot vad jag är van vid i Sverige. Här traskar i princip alla omkring i gummistövlar. Vilket inte är en sådan vanlig syn i Sverige. Men här så bär man gummistövlar till alltifrån kavaj till mjukisbyxor allt är helt enkelt enligt modebibelns lagar här i Oslo. Det är okej att traska runt i stövlar oavsett om det är sol eller regnar om du är på jobbet eller om du ska till parken. Gummistöveln är Norges svar på Svenskarnas älskling Converse. Och jag som köpte converse precis innan jag flytta det sög. Istället så skulle jag inkasserat i ett par gummistövlar. Gummistöveln är tydligen någon som är mode året runt och inte bara en fluga nu över sommaren, så det kanske blir ett par sådana till i hösten. Det står mellan ett par gula, ljusrosa eller bruna tror jag. Och efter igår med det värsta regnvädret jag skådat så är det praktiskt att ha gummistövlar istället för conversen som bara läcker in vatten.


Foto: Från GOOGLE.


God natt.

Dags att gå och lägga sig efter att ha sett två hyfsat bra filmer. SALT som nog måste toppa min favoritfilmlista och Prins of Persia som var ändå var helt okej och som alla andra Disney filmerna så sluta den såklart med ett lyckligt slut. SALT däremot vill jag gärna ha en uppföljare på, sjukt grym film. Vill gärna ha fler sådana filmer med lite Girl Power riktigt bra ”tjej action”. Skulle egentligen bli utgång idag men efter en lång promenad i spöregn och hagel som satte igång ett antal bilalarm så blev det en myskväll istället eftersom de sjukt blöta kläderna fick mig att bli febrig. Jag och pojkvännen bakade scones och kokade choklad och njöt framför tv till tända ljus och stämningsfullt smatter mot fönsterrutorna.

Imorgon är det dag 15 för mig i Oslo och jag känner verkligen att jag vill ha ett jobb nu, ska nog bli lite mer effektiv med sökandet ;). Men som sagt dags att sova hoppas jag mår prima imorgon. God natt.


Tylösands Kungar med klackarna i taket.

Sjukaste serien sen mannaminne nej vad vet jag men jag kan nog lova att det är det sjukaste svensk tv har producerat. Serien Tylösands Kungar består av åtta ungdomar 4 tjejer och 4 killar, där de under sommaren fått tillgång till allt vad de vill ha, alkohol, fester och viphyllor ja allt för att få dem att spåra så mycket som möjligt.

Serien innehåller allt smaskigt en Svensson kan tänkas vilja ha. Det här är verkligen en serie för ungdomar som bara har ett mål i livet och det är att göra bort sig fullständigt.  Och jag kan lova att jag kommer sitta bänkad framför kanal 5 play för att se dem göra just det, dricka alkohol, slå klackarna i taket, dricka mer alkohol, göra bort sig, dricka mer alkohol och däcka precis så som en äkta Tylösands kung ska uppföra sig.

Hitintills så har Big Brother och Paradis hotell varit det värsta man kan tänkas medverka i om man vill göra bort sig för hela svenska folket men nu är det äntligen dags för något ännu smaskigare. I aftonbladet kan man läsa om hur det gick när kanal 5 hade en pressdag för den nya serien i något som jag förstått skedde utanför kameran så hade killarna i serien blivit så sjukt fulla att det trashade hela hotellrummet på ett lyxigt hotell på Stureplan. De hela slutade med att de blev portade där för alltid, läs mer på (http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article7681949.ab).

Visst om man blir full men vad har de hittat för helt flippade ungdomar som verkligen tar fyllan ett steg längre och blir helt bananas! But I like it a lot! Längtar tills första avsnittet den 8 september klockan 22:00 på kanal 5.


84 trappsteg upp.

Har enda sedan jag varit liten sagt till mig själv att jag inte tänkte flytta hemifrån förens jag hade en toppenfin lägenhet, där alltifrån golvet till porslinet var perfekt. Jag avundades aldrig av de ungdomar som flyttade hemifrån tidigt.

För hur många hade ärvt halva möblemanget av gammalfarfar och saknade både gardiner och taklampor, jo i princip alla. Där var bara glädjen att ha något eget, flytta från föräldrarna något som spelade roll. Jag ser inte ner på er alla som bor just så här, nej verkligen inte. Men jag skulle aldrig klara av att bo så själv.

Jag älskar bekvämlighet och design och behöver det för att trivas. Jag avundas er mer att ni nöjer er med det enkla. Jag skulle tillexempel få andnöd bara jag satt i bilen på väg till Hultsfredfestivalen eller satt på flyget ner till grekland till ett sunkigt party hotell för ungdomar. Precis som ni säkert nöjer er med en Svensson villa på en idyllisk gata nära till sjö och natur någonstans i förorten. Medans jag bara är nöjd om jag får mitt drömhus som ligger på det saftiga priset 35 miljoner. Så lucky you om du känner dig nöjd med det enkla, jag lovar jag har en och en annan bank att råna.

Tillbaka till flytta hemifrån, jag har för 13 dagar sedan flyttat hemifrån. Hur det gick med en perfekt lägenhet?! Jo det gick toppen. Jag bor nu 84 trappsteg upp i en vindsvåning. Och jag är så sjukt nöjd med allt från utsikten, inredningen och läget. Bland favoriterna ligger takfönstret ovanför sängen, takbjälkarna och höjden i taket det gör den så sjukt charmig. Så nu är jag helt enkelt en stolt Oslobo.


RSS 2.0