Nej nej nej!

Inatt så fick jag mail från mäklaren som hyrde ut drömlägenheten, och han kom med det urtrista beskedet att den var uthyrd. Kändes riktigt trist! Så nu är det bara att hålla ögonen öppna igen och kolla efter en ny lägenhet.
Det är också lite motgångar med mitt CV, skulle gå och skriva ut det på ett ställe och de ville ha 400:- för 10 stycken CVn. Galet!! Nu har jag i alla fall fått hjälp av en kompis som kan skriva ut mina cvn på sitt jobb, thanks!
Så imorgon så blir det min första stora jobbsökardag. Ska bli kul faktiskt är riktigt peppad! Så nu blir det lite chill i solen det är jag värd!


OSLO <3

Oslo är verkligen mitt smultronställe och jag kan inte sluta le. Inte ens när regnet öser ner så kan jag sluta. Dagarna här har varit de bästa på länge. Och staden ger mig så sjukt mycket energi så jag har bestämt mig för att stanna för alltid.

Nu gäller det bara att hitta ett bra jobb över sommaren med bra pengar men ändå mycket ledigt så jag kan njuta av sommaren. Sedan i höst får det bli ett vettigare jobb. Sedan så måste jag hitta en grym lägenhet, har redan hittat drömlägenheten som jag hört av mig till att jag är intresserad av, en 160kvm stor lägenhet i två våningar med 6 stycken sovrum, stor terrass och bubbelbad. Gäller bara att dra ihop ett härligt gäng som vill dela den med mig. Känns ju inte helt omöjligt att hitta ett sånt gäng!

/ C.


Söndagsmys och solning i parken.

Söndagen spendera vi bara i sofiebergsparken där vi låg och solade och lyssna på musik. Sedan så blev det mys på pizzerian nedanför oss innan vi gick och la oss och kollade på det efterlängtade avsnittet av Outsiders, Kärleken i Gambi och Big Brother i Amandas trånga säng.

Vad som sker imorgon återstår att se, men jag hoppas det blir jobbsökande hela dagen och att det som händer på kvällen gör mig glad.

/ C.


Linda, Linn, Linn och Hilda.


Lördag lägenhetssökande och fest.

Idag så var vi på visning av en lägenhet på grünerlökka, lägenheten var väldigt fin, men för stel för min smak. Så sökandet går vidare. Vi känner att vi inte vill bo kvar i kollektivet här i alla fall, vi har ett jättefint sovrum men resten av huset är sådär. Det är ett chill ställe och hyresvärderna är riktigt bra. Men det känns bättre att välja människorna man ska bo med själv. Här törs vi inte ens ha mat i kylskåpen för att folk tar andras mat, sjukt dålig respekt. Det finns trevliga människor men nej nu efter 5 dagar så är det dags att börja hitta något nytt.

Dagen så spenderade vi på att gå runt lite på stan och sedan så satte vi oss på ett café ett tag när regnet började ösa ner utanför.
På kvällen var vi bjudna på födelsedagsfest för Linda och Jennie på nattklubben Stravinsky. Det var också ett galet bra ställe precis som ISH. Vi festade och hade det väldigt trevligt. Sedan så gick vi hem i regnet och dyngsura kröp ner i våra varma sängar.

/ C.


Bild från kollektivets innegård.


Härliga 17 maj. Torsdag.

Vilket perfekt sätt att fira nationaldagen på. Igår så anlände Linn och Linda till Oslo också så vi alla var samlade på 17 maj. Vi vakna ganska så sent på förmiddagen, eftersom ingen av oss kände för att gå ut i regnvädret.  Vi gick upp när solen kom fram genom regnmolnen och det blev uppehåll, fixade till oss och gick ut. Det är alltid lika underbart att se alla glada norrmän fira sin dag. Det är parader, flaggor överallt, ballonger, musik och mängder av människor.

Vi gick runt på stan och njöt av allt som hände runt omkring oss i solens sken. Sedan så satte vi oss i slottsparken och hade det trevligt tills regnet började ösa ner från himlen. Vi gick hem och tog det lite lugnt tills det återigen var dags att festa.
Problemet var att vi inte hade någon bra förfest att gå till. Men tillslut så hörde Linns sköna killkompis av sig och sa att vi var välkomna dit.

Så förfesten tog fart i en sjukt mysig bakgård inte så långt ifrån oss. Var kul att lära känna lite nytt folk och vi hade det riktigt roligt. Tiden flög förbi och helt plötsligt så var vi på nattklubben ISH där vi dansade tills vi stupa. Klubben ISH kan jag rekommendera stark, bra musik, lite litet ställe kanske men det fick plats bra med schysst folk på den ytan.

/ C.

flagga

















ÄNTLIGEN Oslo <3

Nu så har vi äntligen kommit fram till Oslo. Eller ja för några timmar sedan egentligen men oavsett så är känslan ÄNTLIGEN! Efter en hyfsat lång bussresa och en allt för lång och helvetiskt släpandes gångväg till lägenheten så kom vi fram. Det jobbiga som hände när vi klev av bussen och insåg att ingen av oss kom ihåg adressen till boendet och ingen av oss hade internet på mobilerna. Så vi började släpa våra tunga väskor i 100 kilos klassen på måfå och enligt mitt svaga minne av var kollektivet låg. I all hets och släpande där jag drar väskan framför mig så föll väsksatan pladask och med mig ännu mer pladanskande ovanpå väskan. Kändes så där kan jag tycka. Så vi tog en kort paus och jag sprang in på Donken för att kolla om internet funkade där och det gjorde det, och kartan jag fick upp visa att vi nästan var framme.
Sovrummet vi delar på är supermysigt, så här kommer vi trivas.

Kvällen spenderade vi på en mysig restaurang i närheten med Chagge och Viktor. Sjukt trevligt att träffa killarna igen. Och nu så ligger jag och Amanda i våra nybäddade sängar och ska kolla film. Godnatt kära Oslo.

/ C.






Över gränserna till Norge.

Jag och Amanda har haft en lång färd men snart är vi alldeles strax framme i drömstaden Oslo. Just nu har vi fastnat i tullen och de söker igenom bussen med hund. Känns precis som på gränsbevakarna på tv, vi hoppas nästan att de tar fast någon så att det blir lite spänning. Snart framme iallafall!

/ C.

tull


Den ständiga packningen.

Imorgon gäller det! ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN ska jag flytta till Oslo med mina kära vänner Amanda och Linn. Håller på och packar nu som en tok i sista sekund som vanligt. Och det känns som ett oändligt jobb, packningen blir aldrig klar känns det som. Hade knappt packat upp efter Lofsdalen så har princip bott i resväskan sen jag kom hem och nu vidare i väskan till nästa stad. Men man kan ju inte klaga det är underbart att vara på resande fot och testa på olika nya platser. Men just att packa och packa upp resväskan är fasiken inte kul.
Vill ju inget hellre än att bara sätta mig i soffa och kolla på något bra tv program och mysa. Men nej upp och kör nu igen Boström. PACKA, PACKA, PACKA. Uppdatering från Oslo imorgon. <3


Födelsedagsfest, kaffe och kanelbullar ända till soluppgång.

Igår kväll blev det födelsedagsfirande för min älskade vän Elin. Kvällen fortsatte med utgång på Brasseriet Le Grand med vipbord och helrör. Men det bästa av allt var känslan av att gå hem i vårvärmen med härliga vänner. Efterfesten blev full av härligheter, skön mystisk musik, vin, kaffe och mängder av kanelbullar. Alldeles för många nivåer på golvet och en stark sol som sakta steg högre upp på himlen. Klockan sju på morgon var det dags att gå hem och dra täcket över huvudet. Underbar kväll och natt. <3


Me.


Fredag kväll.

Tar nog hem alldeles för många vuxenpoäng när jag en fredagskväll ligger i soffan kollar på en dokumentär om den ryska Tsar familjen och äter Marabou Schweizernöt. Känner stark att jag måste ta igen det här imorgon.
Ser sjukt mycket fram emot morgondagen, då blir det födelsedagskalas för min älskade vän Elin och sedan utgång i Eskilstuna. Var länge sedan sist jag festade där. Såå Whoop Whoop festskorna på imorgon, <3


RSS 2.0