I survived the night

Igår så var det en riktig regning kväll, när jag var på väg hem från jobbet så låg regnmolnen tätt och man kände på den kyliga temperaturen att det snart skulle börja ösa ner. Precis när jag kommit in i lägenheten så börja det spöregna på mina takfönster och ljudet var skrämmande högt. Jag satte mig ner i soffan och slog på tv:n. Jag var ensam hemma för Linus var i Göteborg på möte, och det slog mig för några dagar sedan att det här kunde vara den första dagen i mitt liv då jag sover helt ensam utan att någon annan är hemma.

Annars så har jag alltid kunna fixa så jag slipper sova i ett helt tomt hus men det kunde jag inte ordna nu, så helt seriöst så var det nog första gången vad jag kan minnas. Så jag var lite nervös eftersom jag tycker det är skrämmande att vara helt själv på natten. Och att det regna gjorde det ju inte bättre. Hur skulle jag överleva. Jag kämpa inte bara mot den tanken hela kvällen utan jag hade också fått en stor låda med godis av med chef för jag och två andra tjejer gjorde ett bra jobb förra veckan. Jag hade inte ens packat upp den ur påsen när jag kom hem utan hade bara låtit den hänga i hallen för att inte bli för frestad.

Men I survived the night både med sovandet och med godiset som frestade i hallen. Kvällen ägna jag åt att rensa min dator och min hårddisk på bilder jag la dem i mappar med namn och årtal. Kändes välbehövligt. Jag satt uppe till 02:00 och prata med vänner på skype och rensa datorn sen så gick jag och la mig och somna till regnsmatter och ett avsnitt spännande Star Trek the next generation. Just nu så sitter jag och väntar på att Mamma och hennes pojkvän ska komma så att i kan gå ut och kolla runt i ett regnigt Oslo. Ikväll blir det åter min berömda calzone ska bli spännande att se om den blir lika lyckad idag.


En våldgästande uteliggare hos frisören.

Igår så drog min underbara pojkvän ut mig på äventyr efter jobbet. Prick klockan 19:30 så skulle jag stå och vänta på spårvagn 19. Det spöregna och jag hade inget paraply och mina vita converse blev dyngsura. När spårvagnen kom så hoppade jag på och där satt han och vänta på mig. Vi stannade till och hoppade av. Och där fick jag se Colosseum framför mig och jag blev överlycklig, Colosseum är en IMAX bio och jag har velat gå på en sådan bio sedan det uppfanns. När vi kom in så upptäckte vi dock att vår film Inception som han bokat inte gick på den bion, utan på en bio precis vid mitt jobb. Han är så jäkla söt, tänka sig, till och med han kan göra fel.

Så det var ju bara att springa ut i regnet igen och leta reda på en tunnelbana (Första gången som jag åkte tunnelbana här i Oslo faktiskt). Tur att vi hade lite tid på oss. Vi hann dit och till kvällsmat så fick jag en stor popcornkartong. (Har suttit och skrattat för mig själv nu ett tag åt den här meningen, ni förstår säkert vad jag menar men det kan läsas som om att jag bara fick en tom kartong till kvällsmat. Ja jag vet jag har en sjuk humor.) Jag fick lyckosamma plats nummer 13, och hann tappa en tredje del av mina popcorn på sätet som förstås var kryddade så att hela sätet blev smuligt och kryddigt och några cl vatten innan jag var klar. Tur att älsklingen hade bokat en soffa så att jag bara kunde flytta lite närmare honom för att slippa sitta i all gegga.  

Till filmen då, Inception var GRYM! Såg att den har toppat IMDB s topp 250, där den ligger 4:a vilket inte är så konstigt eftersom den var grym precis som The Shawshank Redemption som är en av mina favoritfilmer. Jag älskar smarta filmer där de verkligen tänkt till och där alla ledtrådar samlas ihop i slutet och får en wow effekt när man förstår hur allt hängt samman. Ni förstår säkert, den var helt fantastisk och det är ju inte första gången som Leonardo Dicaprio medverkar i en super bra film, han har känsla för att bara välja sjukt bra manus, precis som Will Smith. Jag rekommenderar filmen stark till alla som inte sett den ännu. Och även fast det inte blev IMax bio så var jag lycklig, jag har världens bästa kille.

Idag så har jag jobbat och sedan tog jag en sväng på stan. Där jag såg en uteliggare som hade våldgästat en frisörsalong, lånat en sax och stod och hets klippte sitt eget hår, självklart blev håret helt galet och frisörerna försökte kasta ut honom, men det sluta med att han klippte klart, la tillbaka saxen och gick ut. Är ju så sjukt nyfiken av mig så jag gick in för att lyssna på hetsen såklart.

Har varit lite dålig på att skriva i bloggen på sista tiden, men det beror på att jag börjat teckna igen och timmarna bara rinner iväg när jag leker med mina blyertspennor. Ska börja på ett nytt porträtt nu faktiskt vi får se vad det blir för något, spännande, lägger upp bilder sen på mina kreationer.

På fredag kommer Maammmmmaaa. Längtar<3


Quite Earth.

Sitter nu och kollar på Quite Earth från 1985 med älsklingen, helt galet varför vi valde den här filmen men nu ska den ses på. Handlar om en man som blir ensam kvar på jorden av någon konstig anledning. Så nu har Linus och jag en diskussion om hur länge man skulle kunna klara att vara ensam kvar på jorden. Han säger max en vecka inte ens det. Jag skulle lätt klara ett par månader tänk på vad man skulle kunna göra. Åka runt i hela landet och bo i ett nytt hus varje dag, gå in i gallerior och ta allt man ville ha. Bo på godislagret. Köra nya fina bilar varje dag. Köra en himla massa ton färg till slottet i Stockholm och måla något färgglatt på det.

Eller vad vet jag nu efter 20 minuter in i filmen så har mannen i filmen redan ballat ut och pratar med sig själv och springer runt i kvinnokläder och gör en massa lustiga saker. Man kanske inte klarar sig så länge utan andra människor, men om jag visste att jag hade en månad att göra vad jag ville utan att ha hela världen som vittnen, om jag var helt ensam på jorden i bara ynka 30 dagar så skulle jag tacka ja om jag sedan visste att livet skulle bli som vanligt igen och att alla människor skulle komma tillbaka. Tänk tillexempel hur många olika jobb man skulle kunna testa på den tiden eller hur mycket galet man skulle kunna göra och hur mycket godis man skulle kunna äta utan att det dåliga samvetet sätter stopp. Vad tror ni hur länge klarar sig en människa ensam?

Sen några dagar tillbaka så har jag stört mig på den sjukt irriterande klamydia reklamen som jag har på min blogg, kom ihåg hur jag skratta åt en annan tjej som hade det tidigare i veckan på sin blogg och nu så har den drabbat mig, jippie!  Hur fan tänkte blogg.se när de la in den. Hoppas den försvinner snart. Imorgon är det dags för min andra öppning av butiken och även stängning så det blir en lång dag imorgon. Ska se klart på den här filmen nu. Hörs Gonatt.


En skitunges journal.

Såg nyss på nyheterna att det är platsbrist på sjukhus och att folk som kommer in på akuten får vänta i flera timmar utan att få någon hjälp och patienter får ligga i korridoren för att det inte finns tillräckligt med rum. Då kom jag och tänkta på när jag var liten ungefär 7 eller 8 år gammal och hade ont i magen. Jag kände då hur sjukt mycket mer uppmärksamhet jag fick av mamma då eftersom hon tyckte så synd om mig och var så orolig. Så jag minns hur jag spädde på magontet och fick mamma att tro att jag hade superduper ont i magen.

Det hela slutade med att jag fick åka akut till sjukhuset där jag fick stanna en hel natt. Det visade sig att jag inte var sjuk men de ville att jag skulle stanna över natten eftersom de ville vara helt säkra. Mamma och jag fick ett eget rum och jag minns hur överlycklig jag var för att jag fick ha mamma helt för mig själv. Det var helt enkelt underbart. Så nu tänker jag på alla rackarungar i långa landet lagom som varje dag gör något busigt för att få lite mer uppmärksamhet än syrran eller brorsan och hur många platser på sjukhusen som är upptagna pågrund utav svartsjuka små barn som bara vill ha mamma för sig själv. Nej inte vet jag, det är säkert bara jag som är så knasig att jag gör platsbrist på sjukhusen, men när man har världens bästa mamma så gör man ju vad sjutton som helst för att ha henne själv bara för en dag. Jag älskar dig mor <3



Storm.

Ikväll har det varit sjukt stormigt utanför våra fönster, regn och blåst till tusen. Skönt att man inte är ute och går nu. Idag så hade jag min första öppning av butiken på egen hand det gick riktigt bra och det känns skönt att få ett sådant ansvar efter bara nio dagar. Imorgon börjar jag vid 12:00 det ska bli skönt med en sovmorgon.



Fotografi taget från en regning dag i sommras. Caroline Boström.


Fullspäckad TV höst.

Första avsnittet av Kungarna av Tylösand rullade av i förra veckan och meningarna har varit många efter det, vissa älskar det medans andra till och med hotar med bojkott av kanal 5. Men själv så älskar jag det, visst dem är totalt störda i huvet och gör helt bananas grejer men man kan ju inte annat än att skratta. Det är helt enkelt min kopp av te, det är min sorts humor, precis som jag älskar skadeglädje när folk trillar på olika sorters roliga vis så älskar jag när människor gör bort sig i tv. Jag älskar helt enkelt att störa mig på folk, vilket är ett perfekt program att göra det i här. Fyfan vad de gör bort sig och de lämnar inte ens mig ogenerad hemma i tv-soffan och värre kommer det nog bli. Jag älskar att hata ungdomarna i serien, de är helt bakom flötet.

Har även upptäckt charmen av serien Lite sällskap och längtar redan till nästa avsnitt. Kan ju bara säga en sak och det är att Filip och Fredrik har gjort det igen. De är totala genier och pumpar ut sjukt bra program efter sjukt bra program. Sitter och gömmer mig i filten när det blir alldeles för genant för jisses vad pinsamma och knasiga människor de har hittat den här gången. Jag dör av att se Nina när hon träffar sina män, vad sjutton är det hon säger till dom. Pinsam är ordet för henne tror jag. Hösten verkar helt enkelt vara fullspäckad av bra program, and I like it.


Jag har syndat.

Igår så började lördagen med en sightseeing i Oslo med våra vänner från Norrköping. Vi gick till operahuset och till slottet sen så kändes det som om det var dags för en fika så vi satte oss på Hardrock Café där jag syndade och tog en varm brownie med glass och grädde på. Och ja mitt godisuppehåll innefattar även glass, kakor och bakelser så ja jag har syndat men i det stora hela så är det godis som är boven i dramat och det är helt förbjudet. Men är man på café så är man. Den var grymt god.

På kvällen så blev det utgång, eftersom det var första gången jag var ute så hade vi ingen aning om vart vi skulle gå, jag hade hittat en grym nattklubb på nätet som hette Stereo men när vi kom till gatan den skulle ligga på så fanns det ingen nattklubb där. Så vi fick fortsätta leta efter ett annat ställe på Karl Johan, och självklart började det spöregna. Efter ett tag så träffade vi två svenska tjejer som sa att Fugasi skulle vara grymt. Men när vi kom dit så var kön in grymt lång och vi stod i spöregnet så strunta vi i det och gick till Olearys istället vilket var grymt kul, inte alls i samma standard som det är i Sverige utan här så var det som en vanlig nattklubb med dansgolv, visserligen ett litet dansgolv med det blev en riktigt lyckad utekväll. På väg hem i spöregnet så hoppade jag i en kundvagn som stod parkerad på jernbanetorget och tog en sväng efter det så blev det pizza klockan 02:55 på Pizza baronen och sedan hem och dyka ner i sängen vid 04:00. Tack för en grym kväll.






Calzone.

Nu är äntligen Andrea, Daniel och Richard här, de kom igår kväll vid 22:00 efter att SJ som vanligt var försenad. Och min pizza blev en succé, den blev sjukt god och smaka precis som en man köper på en pizzeria. Jag bakade hela pizzan från grunden men jag tror personligen att hela grejen ligger i tomatsåsen så jag la ner grymt mycket tid och kärlek på den. Och brödet blev så krispigt och fint. Tyvärr så kan jag inte lägga ut mitt recept här på bloggen eftersom jag håller på att skriva en kokbok med alla mina recept så som min berömda köttfärssås, min calzone och mina baconrullade kycklingfiler bla. Kommer bli en grym kokbok kan jag säga ;). Det visste ni inte om mig va, att jag är en grym kock.

Nu är det dags att gå och på sightseeing i Oslo. Hörs ikväll.


Style.



Dagens style. Chinos från HM:s sommarkollektion. Tshirt zebra mönster, Femme copenhagen från Message. Skor från märket Roots.

You make my smile.

Hittade det här klippet på youtube. Och måste ju bara säga att killen är bedårande, så sjukt söt och man kan inte sluta le när man ser på det, eller tänker på det för den delen heller. Jag älskar låten den är otroligt gullig och bubblig. Toppen att kolla på om man känner sig lite nere, för efter den här så lovar jag att du sitter och tok ler.




Ska hoppa in i duschen nu och göra mig klar för stan, har hört att man ska till svenska ambasaden och rösta, mycket viktigt.
Sen ska jag svänga förbi jobbet och sen blir det lite shopping med pojkvännen.

Chubby Cuppy Cake.

Idag så börja dagen med att jag gick till skattetaten för andra gången sen jag kom hit. De hade strulat till det med mitt skattekort och mitt norska personnummer. Så jag jobbar utan skattekort, great, 50 procent skatt. Toppen! Aja, hade det kul idag på jobbet, fixade och donade om i butiken lite grann. Sedan så gick jag hem och hade en liten tjejkväll med mig själv, satt och kollade på Sex and the city 2 och drack varm choklad. Super mysigt.

Kanske även ska tillägga att det är min 40: onde dag utan godis just idag. Super stolt! Har helt enkelt övervunnit mitt sockerberoende eller nja typ i alla fall, tycker fortfarande det är sjukt jobbigt att gå och handla och när man kommer till kassan så står alla små söta läckerheter där och ropar efter mig. Här i Norge också så finns det godispåsar där de blandat alla mina favoriter i en speciell påse. Och just den påsen ser jag varje morgon och varje kväll när jag går till och från jobbet. Har även sett att de har sega gubbar i påse här vilket jag inte har sett i Sverige sen jag var liten. Det är verkligen sjukt jobbigt för mig.

För tidigare åt jag godis i princip varje dag, varje dag. Eller så fort jag såg en "anledning" till det. Ni som känner mig vet hur otroligt sockerberonde jag var och jag erkänner det själv jag var galen i godis och såg godis överallt och tänkte på godis jämt. Ni som känner mig vet även på vilket dåligt humör jag blev på när jag inte fick mitt dagliga godis. Haha fan helt sjukt men jag blev verkligen arg, sur och hade sjukt kort stubin. Och det var efter just det att jag hade fått sagt till mig att jag blev ett monster utan godis som jag bestämde mig. Det var på väg hem från road trippen som jag lovade med alla passagerare som vittnen att jag inte skulle äta en godisbit från och med då tills nyår. Inte trodde varken dem eller jag att jag skulle klara det men nu sitter jag här och inte en godisbit har hamnat i magen sen dess.

Och nu efter 40 dagar så är det en grym skillnad, visst jag saknar godiset otroligt mycket men jag mår mycket bättre och är inte på lika dåligt humör längre. Haha. Men shit vad jag saknar lakrits, Marabou choklad, sura tvillingar, turkisk peppar, hallon och lakrits skallar, nappar, fiskar, pingvin lakris, bilar, ja ni fattar allt, särskilt LAKRITS<3 Men jag tror aldrig att jag kommer sluta helt för efter nyår så kommer jag äta endast fredags eller lördagsgodis. För vad är mys framför tv:n utan godis, jo ingenting. Så då ska jag ha disciplin på mitt godis ätande så att det inte urartar igen. Men vill bara säga till mig själv att jag är grymt duktig!! Haha.

Imorgon kväll så kommer Andrea, Daniel, och Richard våra goda vänner från Norrköping, det kommer bli riktigt kul, och självklart så har jag flytet att jag är ledig just denna helg. Grymt! Så imorgon så ska jag ägna dagen åt att shoppa lite och sedan hem och laga till mina hemmagjorda calzonen till våra favvosar kommer med tåget. Kommer bli riktigt kul i helgen.

P.S berättade ju att Leopold och Blom, klädbutiken i Vässan hade ringt mig. Jag ringde upp och visst var det så att de ville ha mig för en intervju, I said so jag har flyt. ;) Så om det är någon som är jobb intresserad så gå till Leo där verkar det finnas lediga jobb.

Nu är det dags för mig att se premiären av Kungarna av Tylösand på kanal5 play. Hörs imorgon. Puss.


Sjuk.

Jag verkar inte bli av med min förkylning, inte roligt alls. Känner mig trött och hängig konstant. Tur att jag överlever jobbet men sen direkt när jag kommer hem så mår jag uselt. Ska fortsätta krya på mig tills i helgen för då kommer våra favvosar från Norrköping på besök. Kommer bli mycket roligt.

Orkar inte uppdatera mer tyvärr. Måste sova så jag blir frisk snart. Natti Natti.


My day.

Imorse så såg jag att jag hade en hel del missade samtal på mobilen. Två av dem var från klädbutiken Leopold & Blom i Västerås, hmm undra vad de kan ha velat. Nej men jag var och sökte jobb där i sommars så det har säkert med det att göra, men dock så bor jag här i Oslo nu så det gynnar mig ju inte just nu precis.

Sen så var det ju min fjärde dag på jobbet idag och jag gillar det mer och mer för var dag som går. Så idag tog jag mig friheten att ändra om på tre bord som vi har kläder på i butiken. Det blev hur snyggt som helst och min chef blev mycket imponerad. Sen har jag även fått världens gulligaste arbetskompis. Så jag älskar det. På väg hem var det dock inte lika underbart. Vid tågstationen så var det den värsta samlingen knarkare som jag någonsin sett, var säkert mellan 50 och 80 stycken. Helt galet, de var inte så att jag blev rädd för att de skulle göra mig illa för dem är ju så sjukt sega i huvet. Men det känns lite konstigt att gå förbi där och inte ett dugg mysigt för de bär säkert på en massa sjukdomar och liknande men, men. Sen när jag kom hem så hade min underbara pojkvän bakat scones och fixat varm choklad som jag älskar. Tack för det gubben.<3

Imorgon så blir det till att jobba igen sen så blir det en liten sväng på stan för att leta efter en kedja till mina nycklar eftersom jag är grymt duktig på att tappa bort dom. Haha fyyfan det är inte kul när det händer och nu har det hänt för många gånger det senaste halvåret, så nu är det dags för att förankra de grymt säkert i väskan så att man inte kan ta bort dom alls. Nu blir det mys vid tv:n till filmen ghost writer.

'Hörs imorgon, lovar. Har varit dålig på att uppdatera nu de senaste dagarna men nu ska jag inte svika er. Kyss och Klem.


Grymma öppettider.

Jag älskar öppettiderna de har här i Oslo, att man helt enkelt när som helst i princip kan gå ner till stan och handla. Gallerian Oslo city som ligger 10 minuters gångväg från mig har tillexempel öppet till 22. Hur skönt som helst har flera gånger nu i veckan gått ner och shoppat eller bara gått runt lite och kollat vid 21 bara för att det går att göra det liksom, jag är helt frälst. Som ikväll så ska jag och min pojkvän gå ner till gallerian och ta en fika bara för att det går att göra det. Kalla mig galen men fyfan vad jag älskar härligt långa öppettider när det gäller shopping.

Tror att det är de härliga öppettiderna som har fått mig att införskaffa mig i ny höstjacka från Lene. V och ett par stövletter från DNA som båda butikerna ligger i just Oslo City. Har haft dom snart i en vecka skorna är riktigt bekväma och jag är så sjukt nöjd med jackan, it make me feel like a moviestar och den får mycket creds på stan av tjejer i min ålder. Tacka vet jag kvällsshopping. Haha!!


Get my playlist.

Här kommer min Spotify lista. Har samlat alla låtar som får mig att tänka på sommar, helt enkelt alla partydängor från sommaren. Jag lyssnar på den varje morgon för att få den perfekta starten på dagen. Man måste nästan ha lite musik för att vakna, jag är så sjukt morgontrött.

Enjoy! Hörs ikväll.

Caroline Boström Summer10 


Min lägenheten - Hall

Kommer nog aldrig mer flytta, var otroligt jobbigt att bära upp alla möbler för alla 84 trappsteg. Men när man ser resultatet så var det nog värt det. Är jätte nöjd. Vad tycker ni?




Hall med sovrum i bakgrunden. Garderob bakom väggen till vänster. Sen badrum till vänster bilder på det kommer senare.






Min lägenhet - Sovrum






Utsikt från min kudde.








Min Lägenhet - Kök











Kök med vardagsrum i bakgrunden.

Min lägenhet - Vardagsrum


Vardagsrum med köket i bakgrunden.


Sovrum och hall i bakgrunden.






Min Elle samling, samlar på Elle från hela världen.




Ordning och reda med alla fjärrkontroller osv i en skål.






Underbara takhöjden. Love it.






Min första dag.

Beskriver första dagen på jobbet som helt enkelt, underbar!! Jättekul att lära sig allt nytt och träffa kunder. Sen blev det lunch vid Opera huset med Johanna, sjukt mysigt. Längtar redan tills imorn.


If you can imagine it, you can achieve it, if you can dream it, you can become it.

Sedan jag fick reda på att jag skulle flytta till Oslo så har jag varit sjukt inställd på att jag ska ha ett bra jobb som jag trivs med och att jag verkligen inte skulle jobba i någon matbutik, restaurang osv. Jag ville satsa stort och ha ett jobb där jag kan se ut precis som jag vill och inte gå runt i någon ful piké med företagets namn på. Så jag bestämde mig redan innan jag åkte att jag helt enkelt skulle ha ett jobb i en klädbutik på den exklusiva gatan Karl Johan. Medan många sa till mig att jag kanske ska ta och söka alla jobb jag kommer åt istället för att vara så kräsen. Men icke, sådan är inte jag, jag satsar stort om det sedan inte går vägen så visst då kan jag i min plan B börja söka jobb i matbutik eller restaurang.

Så jag gick helt enkelt längst Karl Johans gate och gick in i de klädbutiker jag kunde tänkas jobba i. Som tillexempel Zara där jag sedan fick en deltid som ni kunde läsa igår. Problemet där var bara att jag gick in i Zara på Karl Johan och fick jobb i Zara på Bogstavejen. Fel, fel, fel!! Jag hade ju bestämt redan att jag skulle jobba på Karl Johan. Plus att på Zara så använde alla likadana jobbkläder en kavaj och ett par finbyxor typ samma som en piké med företagets namn på fast mycket finare. På Zara så är det även sjukt mycket personal och det blir inte lika härlig sammanhållning som om det hade varit ett mindre företag. Har jobbat på både ett stort och ett mindre företag och jag gillar sammanhållningen mer på ett litet företag.

Så nu till det härliga som jag väntat på hela dagen. Jag fick det. Alltså jobbet jag verkligen ville ha. Mitt drömjobb helt enkelt. Så Ingenting Är Omöjligt, jag lovar. If you can imagine it, you can achieve it, if you can dream it, you can become it. Så nu till jobbet, det är en heltidsanställning på den härliga butiken Message (www.message.dk). I butiken som säkerligen är okänd för många svenskar eftersom den inte finns i Sverige så säljer de designkläder från olika märken. Butiken ligger på Karl Johan precis som jag ville och det är en klädbutik, precis enligt planerna så jag är helt enkelt överlycklig. Så nu börjar det bli hög tid att tacka nej till jobbet på Zara så det blir mitt projekt imorgon.

Imorgon blir även min första dag på jobbet, vid 09:00 börjar jag så det blir inte en sen natt vid tv:n idag inte. Don´t forget: Ingenting Är Omöjligt!


One Piece.

Något annat som är grymt inne här i Oslo är OnePiece®, ett klädesplagg som ja man lättast kan beskriva som en sparkdräkt för vuxna. Det är inget man ser folk ha på sig eftersom det är en mjukisdräkt som man har hemma när man sitter framför tv:n och myser. Men eftersom den säljs i näst intill alla klädesbutiker så förstår man ju att det är grymt poppis.

Och det förstår jag, för fatta hur mysigt det skulle vara att krypa in i ett varmt stort klädesplagg när man kommer hem och det är helt kyligt både ute och inne. Jag ska definitivt beställa hem en från (http://www.onepiece.no) för de är inte bara sköna utan riktigt snygga också för att vara mjukiskläder. Kan vara riktigt skönt att ha när det blir vinter eller på afterski när det blir dags för fjällen. Skulle göra vad som helst för en just nu, kallt här hemma och är fortfarande lite sjuk.

 


RSS 2.0