Pudersnö.

Efter jobbet så blev det en sväng med Sara på stan, det blev en riktigt julshopping, super mysigt. Pudersnö och kyla med bara en massa julbutiker. Jag köpte lite julpyssel, dekorationer och en julklapp. Så nu blir det dags att pyssla ihop en egen adventskalender. Lägger upp bilder sen när den är klar. Sen så gjorde jag dagens goda gärning när jag var på väg hem och var i gallerian Oslo city. Högst upp i rulltrappen så stod det en liten tjej på typ 5år och grät för att mamman och hennes syskon redan var nere, det hade blivit ett missförstånd för att hennes mamma trodde att hon var precis bakom. Hon stor tjöt och vägrade åka ner själv, och mamman var i såfall tvungen att åka upp med de andra små barnen igen och sen ner igen, så mamman försökte få henne att åka ner själv. Så de var ju lite strul, så jag som ändå skulle åka ner, sa till den lilla tjejen att det inte var något farligt, tog henne i handen och åkte ner, och hon slutade självklart att gråta. Och mamman blev överlycklig. Kul att kunna göra någon glad så lätt. Känns faktiskt som om den magiska julstämningen i Oslo gör mig snäll, haha. Sen så har jag idag bestämt att det blir en sväng hem till Sverige på torsdag, kommer bli skönt att komma hem igen. Men nu är det dags att sova. Gonatt…


I ett stökigt rum med båda fötterna på bordet.

Just ja idag så ringde det en man från ett säljarföretag här i Oslo som tydligen hade fått en rekomendation från Jack & Jones om mig, där jag tidigare lämnat in mitt CV. Så han ville erbjuda mig ett helttidsjobb men först så ville han såklart träffa mig för en intervju, när jag tackade nej eftersom jag är så nöjd med mitt nuvarande jobb så blev han väldigt angelägen och berättade allt positivt med jobbet. Så tror att det är någon som har fastnat för mitt CV. Men jag sa att jag kunde komma för ett möte i alla fall och se mer vad det handlar om eller mer för att få lite mer erfarenhet av sådana möten, tror att det är väldigt positivt att gå så mycket som möjligt på sånt för att utvecklas. Blir spännade.

Men nu ska jag sova, det är jag som öppnar butiken imorgon så ska upp tidigt, eller jag öppnar vid 10:00 så det är skönt att det inte är så jätte tidigt. Gonatt.

P.S har blivit förälskad i Melissa Horn.


Fiskmås, Fiskmås, Fiskmås.

Ni som känner mig kanske inte vet om det men jag är sjukt fasinerad av fiskmåsar och tycker de är otroligt vackra på ett konstigt vis, gillar känslan med dem, hur de flyger och hur stora de är. Så här kommer några bilder på ett av mina favorit objekt att fotografera. Tror att jag har en hemlig dröm om att bli naturfotograf, tycker helt klart bäst om att fotografera djur. Vill dra till alaska och sen vidare till yellow stone och fotografera djur i ett par månader och sen vidare till asien, australien och sen till afrika skulle vara sjukt kul. Får se om man får chansen en vacker dag.

De första bilderna är från en promenad i Oslo, det är bara en unge och jag fick komma så otroligt nära den. De andra bilderna är från roadtrippen i sommras genom Europa. Alla bilder är oredigerade. Försöker ta bilderna så att de blir bra redan från början så de slipper redigeras, är riktigt nöjd med dessa faktiskt.









Stolt och längtande.

Jag har äntligen tagit tag i mitt bloggande igen efter mycket tjat. Men det är kul att ni läser.

Idag så har jag varit utan godis i 105 hela dagar och är fortfarande lika sugen på godis. Det är helt sjukt att man efter så lång tid fortfarande kan bli sugen på något man knappt vet hur det smakar längre. Men jag kämpar vidare och är så stolt över mig själv att jag klarat det så här länge. Är bara några dagar kvar nu tills mitt godisuppehåll är slut, nämligen på självaste julafton. Så jag har redan bestämt vart jag ska inhandla mitt första godis, det är planerat i minsta detalj, vet, låter sjukt men ni ska bara veta hur mycket jag längtaaar. Men den här gången så ska det inte bli ett beroende som det varit förut då jag åt godis näst intill varje dag och blev på dåligt humör om jag inte fick godis. Så efter nyår så ska det bara vara godis på lördagar och bara några bitar. För jag tror aldrig att det är bra att sluta upp helt med något man älskar, man ska kunna unna sig ibland om det gör en glad.

På tal om julafton och julen så kan jag knappt berga mig tills tisdag den 23 november då jag och Linus ska åka till IKEA och shoppa loss på julsaker. Och sen den helgen så blir det julpynt och julpyssel. Längtar ihjäl mig nästan, jag älskar verkligen julen och känns som det är dags nu att bygga upp lite egna jultraditioner som tillexempel att ha julgranen framme en hel månad innan julafton och att vid första advent så blir det till att pyssla ihop sina egna julkort. Den här julen ska bli den juligaste julen i mitt liv har jag bestämt. Och en riktig jul måste självklart innehålla en julkalender så i år blir det den norska tv kalender för min del. Den heter Måntoppen och kalendern som jag fått av min underbara pojkvän är otroligt magisk. Det är tillskillnad från svenska tråk papper kalender så är den norska en bok med popup. I love it. Oh jag längtar, längtar, längtar till julen. Sen så blir det super mys att få komma hem till familj och släkt vid julafton och där blir det 3 dagar av julfirande.


RSS 2.0