The Pursuit of Happyness

Såg nyss en av mina favorit filmer på tv3, The Pursuit of Happyness har sett den 4 gånger nu, men jag blir alltid lika fascinerad över hur en människas liv kan få en sådan vändning av riktigt hårt arbete, styrka, engagemang och en dröm. Jag blir själv så inspirerad av Chris Gardner som filmen handlar om och det härliga är ju inte att det bara är en film utan en sann historia om en hemlös och fattig man som bor på gatan med sin 5 åriga son. Ni som inte har sett den borde verkligen se den.

Filmen som visar hur han kämpar med att få ihop sitt liv är bara en liten del av hur illa det egentligen var för när man läser hans biografi på http://en.wikipedia.org/wiki/Chris_Gardner så inser man hur mycket han verkligen kämpa. Och nu är han miljonär, WOW vilken förebild. Som mitt motto lyder -Ingenting är Omöljigt, det ligger en hel del sanning i det.

Något jag fastna extra mycket för var att Chris Gardner såg en man kliva ur sin röda ferrari med en dyr, stilig kostym på sig. Han frågar då mannen vad han jobbar med för att ha råd med den livsstilen, mannen svarar att han är börsmäklare och från den dagen bestämmer sig Gardner för att bli börsmäklare, viket han även blir, efter jäkligt mycket slit, något han senare blir miljonär på och köper sig en egen ferrari. Det är såå tufft. Han hade ett mål helt enkelt, precis som jag har mitt mål. Att kunna bygga mitt drömhus, det är mitt stora mål här i livet. Det var därför jag tidigt började bygga på min dröm genom att jag börja jobba vid 16 års ålder och har nu börjat med att lära mig renovera hus, jag har en tanke bakom alla utmaningar jag tar till mig, för jag vill bli framgångsrik precis som Christopher Paul Gardner.

Jag älskar den filmen och rekommenderar den starkt! ;)

Gonatt alla. Nu ska jag sova. puss*

p.s gå in på http://www.chrisgardnermedia.com/


Renovering Dag 6.

I Tisdags (1 december) så var jag och snickra igen, den här gången så sov jag hos mormor så det underlätta resan dit :)

Det var även ett perfekt sätt att inviga första december och den nya julkalendern på. Jag vakna klockan 07:00 av att mormor kom och väckte mig med frukost på sängen, mackor och varm choklad, en sådan där halv god, halv äcklig varm choklad som bara mormor kan göra. Men jag älskar den eftersom det ligger en sådan nostalgi i den smaken eftersom jag druckit den hos mormor sedan jag var liten. Så man tvingar i sig den halv goda, halv äckliga varma chokladen som smakar för mycket kakao för min smak, för att det bara ska vara så. :) Det var otroligt mysigt faktiskt att sitta där med min underbara mormor, dricka varmchoklad och kolla på första avsnittet av julkalendern, medans den lätta snön dalade ner utanför fönstret på den 6 våningen i stan.

Sedan så tog jag på mig mina snickarbrallor och tog bussen till Mälby.

När jag kom dit så visste jag redan att den lilla rivning jag hade kvar, det vill säga halva taket och en pelare, redan var rivet eftersom Fredde och en annan snickare hade valt att hjälpa mig med det. Det kändes otroligt skönt :D Så tack för det.

Så det jag gjorde i tisdags var att täppa för resten av fönstrena och sätta upp ett "nät" i taket så att isoleringen håller sig på plats när man sedan sätter upp gipsskivorna i taket. Sedan så gjorde jag inget mer den dagen, för nu behöver jag material för att kunna fortsätta :D

Har tyvärr inga bilder, eftersom jag glömde kameran.


8 + 7 + 5 + 6 + 6 + 3 = 35 timmar på sex dagar.

RSS 2.0